אוספולוט וריטלין LA30

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/02/2019 | 13:06 | מאת: אפרת

שלום רב, בני בן 10 אובחן השבוע עם אפילפסיית ילדים. קיבלנו אוספולוט 100 מ"ג. בנוסף הוא מאובחן כבעל הפרעת קשב ומזה 4 חודשים נוטל ריטלין LA30. לדברי הנוירולוגית יש לא מעט ילדים שנוטלים את שתי התרופות (האוספולוט ניתנת בערב לפני השינה והריטלין בבוקר) ואין כל מניעה לתת את שתיהן. היות ואלו שתי תרופות בעלות פעולה הפוכה, האם הריטלין עשוי לעורר את הפרכוסים?

אפרת שלום, ריטלין ואוספולוט הן לא תרופות עם פעילות הפוכה. ריטלין מגביר ריכוז ואוספולוט מונע אפילפסיה. אם בנך נוטל ריטלין כבר 4 חודשים, וכעת מתחיל אוספולוט - אז במגבלת הנתונים שמסרת כאן, אפשר לעקוב אחריו תוך המשך הריטלין. גם ילד שמטופל נגד אפילפסיה והפרכוסים מאוזנים, וצריך להתחיל טיפול להפרעת קשב- אפשר לטפל תוך בלייה הדרגתית במינון. אם האפילפסיה לא מאוזנת,כלומר פעילה, אז יש לשקול היטב אם לטפל בסטימולנטים כדוגמת ריטלין. בכל מקרה, הנוירולוג שלכם הוא הכתובת להחלטות הטיפוליות, ולא במסגרת פורום שלא מכיר את הילד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים