שאלה לגבי בדיקת EEG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/02/2019 | 16:46 | מאת: מורן

שלום ד"ר הלוי, משהו שלא ברור לי לגבי בדיקת EEG - מצד אחד מטרת הבדיקה היא לגלות אם יש אפילפסיה או לא. מצד שני קראתי בכמה מקומות שבדיקה תקינה לא שוללת קיומה של אפילפסיה. זה לא סותר אחד את השני ? אז איך אפשר בעצם לשלול קיומה של אפילפסיה ? תודה על ההסבר, מורן .

מורן שלום, אא"ג תקין לא שולל אפילפסיה, ואא"ג לא תקין לא בהכרח מעיד על אפילפסיה. יש סוגי אפילפסיה שבהם הפרכוסים חד משמעיים אך הפעילות החשמלית האפילפטית מגיעה מעומק המוח, ולכן יתכן שהאלקטרודות השטחיות של האא"ג לא יקלטו אותה. לעומת זאת, יתכן שבאא"ג יהיה ממצא לא תקין אך לא קשור לאפילפסיה. אכן, לא תמיד התמונה ברורה, ולכן לא מסתכלים רק על האא"ג אלא על הילד כולו - הסטוריה, קליניקה, ואא"ג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים