תוצאות בדיקת eeg. עזרה בפענוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/02/2019 | 19:16 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני כשבועיים הבן שלי עשה בדיקת eeg בשינה. הוא נשלח לבדיקה מהתפתחות הילד. תוכלו להסביר לי את סיכום ממצאי הבדיקה? "תרשים בלתי תקין בשל התפרקויות כלליות אחדות של תרכיבי זיז-גל איטי בזמן נמנום". מה זה אומר? זה נשמע דיי מפחיד. תודה מראש

מיכל שלום, התפרקויות כלליות של זיז גל איטי מבטאות פעילות חשמלית לא תקינה של גלי המוח, אך לא בהכרח מדובר באפילפסיה. אם האא"ג בוצע בגלל חשד קליני שיש לבנך פרכוסים או נסיגה התפתחותית (רגרסיה), אז יתכן שממצאי האא"ג מעידים על אפילפסיה ומצריכים טיפול. אבל אם האא"ג בוצע ללא חשד קליני לפרכוסים, חשוב להבין שיש ילדים ומבוגרים שיש להם פעילות חשמלית לא תקינה אך אין להם אפילפסיה. כך שכדי לקבל תשובה לשאלתך "מה זה אומר" את צריכה להראות את תשובת האא"ג רק לרופא שהפנה אתכם לביצוע האא"ג. רופא זה מכיר את הילד וידע לקשר בין הילד לבין ממצאי האא"ג. בברכה

05/02/2019 | 13:34 | מאת: מיכל

תודה רבה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים