השפעה של חיסון על טיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/01/2019 | 18:25 | מאת: אנונימית

שלום..אני רוצה להתייעץ הבת שלי בת 6.5 התחילו לה טיקים מוטוריים, תנועות שרירים בלתי רצוניות של הזזת כתפיים מצמוץ וכו...זה נמשך כ4 חודשים בצורות שונות מתגבר בזמן עייפות..בבדיקה אצל נוירולוג אמר שאמור לחלוף מעצמו ללא טיפול.. אנחנו אמורים לעשות חיסון של כיתה א mmrv ואני קצת חוששת על ההשפעה של החיסון על הטיקים שחלילה לא יוחמרו..מה דעתכם והאם מישהו עבר משהו דומה? תודה..

שלום, למיטב ידיעתי אין קשר בין חיסונים לטיקים. לא לחסן זה לא בריא ואף עלול לגרום לסכנת חיים. לגבי הטיקים עצמם - כדאי להתיעץ עם נוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים