איסימטריה בגולגולת האחורית ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/01/2019 | 23:05 | מאת: אפרת

שלום לבני בן ה3.5 יש איסימטריה קלה בגולגולת האחורית כשמלטפים את הראש צד ימין פחוס מעט מצד שמאל. לפני כשנה הוא קיבל מכה בראש בכה מעט ולא היתה לו תגובה למכה (לא הקאות או אובדן הכרה ) למעט נפיחות באזור הנפיחות כמובן ירדה אך נראה כי התפתחה האיסימטריה מאז. האם הדבר מצריך בדיקה של נוירולוג? במידה וזו איסימטריה האם בגיל כזה הגולגולת עדיין יכולה לחזור לצורתה התקינה? הוא היה המעקב טיפת חלב באופן רציף והתפתחותו תקינה לחלוטין כמו כן אין שום בעיה נוספת הוא ילד מלא חיים אני מאוד מודאגת וחרדה ומרגישה צורך לבדוק שהכל בסדר . כמו כן האם נוירולוג או נוירוכירוג אוטומטית לצילום או אם אר איי( יודעת שבגיל זה בדיקה זו הינה בנרדמה מלאה) או שניתן גם לאבחן ללא צילום? אשמח לתשובתך תודה רבה

אפרת שלום, מתיאורך נראה לי שמדובר בפלאגיוצפלי. Plagiocephaly היא השטחה של החלק האחורי של הגולגולת בצד אחד בלבד, כתוצאה מסגירה א-סימטרית של התפרים בין עצמות הגולגולת. דבר זה גורם לאסימטריה במבנה הגולגולת, שהיא בדרך קלה ומוסתרת ע"י השיער, ולא פוגעת מבחינה אסתטית. בכל מקרה, פלאגיוצפלי חד צדדית לא נגרמת ע"י חבלה קלה כפי שתיארת, ולא מפריעה להתפתחות המוח. אם את מאד מודאגת וחרדה, מדוע לא פנית לרופא הילדים שלכם? בברכה

28/01/2019 | 13:31 | מאת: אפרת

אכן פניתי וגם יש לי תור לנוירוכירורג תודה על תגובתך המהירה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים