כאבי ראש לאחר דלקת מח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/01/2019 | 20:06 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי בת 12 חלתה בנובמבר בדלקת מח ויראלית חריפה. היא אושפזה ועברה שיקום. כעת היא הבריאה מהדלקת. אך כיום מתלוננת כל הזמן על כאבי ראש. בנוסף נדמה שמערכת החיסון חלשה כי היא נדבקת בכל מיני וירוסים. האם יתכן ויש קשר לדלקת המח שעברה? האם אלו תופעות לוואי מוכרות? תודה.

מיכל שלום, 1. כאבי ראש מתמשכים לאחר דלקת קרום המוח יכולים בהחלט להיות חלק מתהליך החלמה איטי, אך גם עלולים להצביע על סיבוך של הדלקת (כגון עודף נוזל סביב המוח, אבצס ועוד). בשלב הראשון פנו לרופא הילדים שלכם ולרופא עיניים. 2. לא ידוע לי שדלקת קרום המוח מחלישה את מערכת החיסון לאורך זמן, אך עצם העובדה שבתך נדבקת בזיהומים ויראלים חוזרים, כולל הוירוס שגרם לה לדלקת קרום המוח, מצריכה שתתייעצו עם רופא הילדים ואולי רופא למחלות זיהומיות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים