פיענוח MRI לראש לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

20/01/2019 | 07:01 | מאת: יפית

אשמח אם מישהו יוכל לפענח לי בבקשה את ביקורת MRI לאחר הניתוח שעברתי בעמוד שדרה צווארי.. מצב לאחר למינקטומיה בחוליות C1,C2 מודגמת שארית קטנה אינטרה דורלית של התהליך הראשוני בגודל 2X12 מ"מ בתוך השק הדורלי מימין בגובה C1, ללא לחץ על החוט. האדרה קלה בשרירים פאראספינליים מימין באיזור הניתוח. חוט השדרה שמור, ללא עדות לאותות חריגים בתוכו. מוקדים בודדים לא ספציפיים של סינגל חריג בחומר לבן תת קורטיקלי פרונטו פריאטלי דו"צ. מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. לאח הזרקת גדולניום לא ניתן לראות האדרה פתולוגית בפרנכימה מוחית. החזר אות תקין מכלי דם גדולים אינטרה קרניאליים. ללא עדות להפרעה בדיפוזיה. תודה רבה. תגובה

יפית שלום, ב-MRI רואים את החתך הניתוחי שבוצע בחוליות הצוואריות הראשונה והשניה, ואת תגובת השרירים ליד איזור הניתוח. בתוך הקרום שעוטף את חוט השדרה (Dura) נשאר כ-1 סנטימטר של התהליך הראשוני, שבעטיו בוצע הניתוח (לא כתבת מהו), אך אותו תהליך לא לוחץ על חוט השדרה, כלומר על העצבים עצמם. שאר הממצאים כנראה חסרי משמעות. כמובן, שכל פענוח או פירוש שמובא כאן מנותק מההקשר הספציפי שלך, ולכן תשובת ה-MRI מחייבת אינטרפרטציה של הרופא שלך, שמכיר אותך ואת כל המהלך הרפואי והניתוחי. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים