תוצאות בדיקת eeg אצל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/01/2019 | 15:28 | מאת: Bhh

שלום! בני בן ה3 עבר לאחרונה בדיקת eeg בשינה. נולד בשבוע 36+4 ניתוח קיסרי (הייתה ירידת מים ללא התקדמות) במשקל 3.175. מאובחן על הרצף האוטיסטי. לפני חודש היה פירכוס בעקבות זאת הופננו לבדיקת eeg. התוצאה: תרשים לאחר מתן IV propofol 180mg נרשמה פעילות רקע בתדר תטא ודלטא דיפוזית, לסירוגין עם אמפליטודה גבוהה יותר על פני האיזור הטמפורו-פריאטו-אוקסיפיטלי מימין. כמו כן נרשמה בטא דיפוזית, ללא הבדלי צד משמעותיים. נרשמו כישורי שינה סמטרים וסנכרוניים. ללא עדות אפילפטיפורמית לפני ואחרי הזלפת ה- propofol. לסיכום: 1. איטיות טמפורו-פריאטו-אוקסיפיטלית ימנית קלה בלתי קבועה. אשמח לדעת מה אומרת התוצאה?

שלום, תוצאת האא"ג אינה אבחנתית לאפילפסיה, אך האיטיות על פני החלק הימני של המוח מבטאת אסימטריה, ומצריכה המשך מעקב. לעיתים אחרי פרכוס יחיד אפשר להמתין ללא בירור נוסף. תראו לנוירולוג שלכם את תשובת האא"ג, שיחליט אם יש מקום לחזור על האא"ג, יתכן שבתנאים מסוימים (כגון גירוי אור, חשך שינה, או וידאו-אא"ג). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים