סירינגו הידרומיאלגיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/12/2018 | 23:18 | מאת: אבא

בעקבות כאב ראש אחורי הופנתה בתי בת ה-16 לmri ראש וצווארי, בוצעו שתי סריקות, הראשונה תקינה ובשניה ממצא של סירינגו הידרומיאלגיה עם המלצה להמשך mri לבירור. האם זה ממצא שיכול להסביר כאב ראש אחורי או שהוא ממצא מקרי. האם המשך הבירור הוא אצל נוירולוג או אורטופד. נקבע לנו תור לנוירולוג לעוד מספר שבועות. נשמח להכוונה

שלום, המונח "הידרומיאלגיה" לא מוכר לי. אני מניחה שהתכוונת ל"הידרומיאליה", שזו הרחבה של נוזל התעלה המרכזית שיש לכולנו במרכז חוט השדרה. אם ההידרומיאליה ברוחב של מילימטרים בודדים, אז היא לא אמורה לגרום לכאב ראש או סימפטומים אחרים. אם היא רחבה יותר, אז למעשה היא נקראת "סירינקס" (Syrinx). סירינקס עלול ללחוץ על רקמת חוט השדרה ולגרום לסימפטומים בגב או גפיים, אך לא סביר שיגרום לכאב ראש. נוירולוג הפנה אתכם ל-MRI, אז כדאי להראות לו את תשובת ה-MRI. בברכה

ושלום ותודה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים