Cpk חוזר יל עצמו אחרי מחלת חום

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/12/2018 | 00:21 | מאת: ארז

שלום דר . אני שאלתי אותך לפני שנה בדיוק באותו נושא בני בן 6 וכבר פעם שניה אחרי מחלת חום של 3 ימים לא יכל לדרןך על הרגליים כאב בשרירים ומיד אשפזו אותו עלי לציין שזה קורה שהחום יורד וימיד זה מתחיל . ביום הראשון היה 1000 cop למחרת 4600 ביום השלישי 7500 וביום הרביעי ירד ל1300 ומחר יבדקו שוב מה עלי לעשות ומה זה אומר לפני שנה עשו לו בדיקות דם מקיפות ושביקש נירוסמלוג בלי לראות אותו ובדיקה נירולוגית שממש לא התיחסה לזה ברצינות ושללה ואמר שזה קורה . אותי מדאיג שזה כבר פעם שניה עם אותו הדבר בדיוק . 1 . מה עלי לעשות ואיזה בדיקות לבצע או לא בשביל שלא יקרה שוב תודה רבה

ארז שלום, עליית CPK בזמן מחלת חום (בדרך כלל מחלה ויראלית) היא לא נדירה. כאבי שרירים הנלווים לעליית הCPK מכוונים לכך שהשרירים מעורבים בתהליך הדלקתי או מגיבים אליו. מאחר והתופעה חוזרת פעם שנייה, כדאי לברר יותר לעומק: אני ממליצה שתפנו להערכה של נוירולוג-ילדים ושל ראומטולוג-ילדים. בינתים, גם אתם, ההורים, תעשו בדיקת דם לרמת CPK (יתכן ועשיתם בעבר, ותוכלו למצוא את התוצאות במחשב של קופת חולים). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים