עצבים בגוף שאלה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/12/2018 | 17:19 | מאת: הדר

דר שלום רב, יש לי שאלה חשובה מאוד עבורי שאיננה קשורה ספציפית למקרה של ילד אבל בהחלט קשורה לנירולוגיה ואשמח אם אוכל לקבל תשובה . כאשר נודעים על העור באיזור מסויים בגוף ולא מרגישים את המגע באותו האיזור,האם זה אומר שהעצבים שם "מתים"? ומאידך-מקום מסויים שלוחצים עליו ויש כאב (ללא חבלה גלוייה על העור ,או שבירה או סדק של עצמות),מה זה אומר שקרה לעצבים? אשמח לכמה שיותר פירוט זה יעזר לי מאוד! תודה

הדר שלום, שינויי תחושה בעור יכולים להיגרם בדרך כלל ע"י הפרעה בקצות עצבים שנמצאים בעור, אך גם מהפרעה בחוט השדרה או במוח (פחות שכיח). אם מדובר בשטח עור קטן אז סביר שאין בעיה משמעותית. אני ממליצה לך לפנות לרופא שלכם להערכה. בברכה

18/12/2018 | 23:50 | מאת: הדר

תודה על תשובתך! אשמח ליותר פירוט עד כמה שניתן לגבי פעילות העצבים: כשאני לוחצת על מקום מסויים בעור ולא מרגישה תחושה זה אומר שפיזית מה קרה לעצבים שם? ולהבדיל,כשאני לוחצת ומרגישה כאב זה אומר שמה יכול להיות שקרה לעצבים באיזור ? תודה רבה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים