CK גבוה מאוד לילד בן 7

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/12/2018 | 04:33 | מאת: מיכל

ילד בן 7 מאובחן adhd ולוקח ריטלין LA 10 מזה 3 חודשים. עשינו בדיקת דם ויצא CK 1166!!! פי 10 מהנורמה! חייבת לציין שהוא השתולל לפני הבדיקה וגם במהלך הבדיקה עצמה היה כולו במתח שריר גבוה.ALT 14, AST 41 LDH מעט גבוה 554. רופא הילדים לא התרגש. אבל הילד צפוי לעבור טיפול שיניים בהרדמה השבוע והמרדים לא מוכן להרדים בטענה לסכנת חיים ודרש בירור נוירולוגי והפחיד אותנו עם חשש למחלות שריר קשות. אשמח לכל התייחסות לנושא. תודה!

מיכל שלום, צריך לחזור על בדיקת CPK, ולדווח לרופא המרדים מראש על שני הערכים. לשיקולו של הרופא המרדים איך לנהוג ואם אפשר לבצע את הטיפול בהרדמה. בכל מקרה, כדאי לעשות בירור. יתכן שרופא הילדים שלכם יודע מה לבדוק. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים