השלכותשל מום במוח של עובר לאחר שיוולד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/10/2018 | 22:38 | מאת: יפעת

התגלה מום במוח של העובר: א) בחדר הלטרלי שמאלי בגובה של אטריה הודגם פס אקוגני אורכי. הידבקות? ב) CAVUM VERGE ארוך יותר מהרגיל השאלות: 1) מה הפרוש של ממצא א'? מה זה אומר? 2) מה הפרוגנוזה? מה ההשלכות יכולות להיות של ממצאים אלו? במיוחד של ממצא א' 3) האם מצביע על פיגור או תינוק סיעודי או הפסקת הריון? כבר שאלתי בפורום הריון ואמרו לי שכדאי להתייעץ עם נורולוג ילדים תודה מראש על המענה

יפעת שלום, ממצא ב' יכול להיות חסר משמעות, ולא מצביע בהכרח על נזק עידי לעובר. לגבי ממצא א'- לצערי אני לא יודעת מה משמעותו. כדאי שתתייעצי עם רופא המומחה לאולטרהסאונד ו-MRI מוח של העובר (גינקולוג או רדיולוג) מה משמעות הממצא, והאם יש צורך לבצע סונר מוח חוזר למעקב או MRI מוח עובר. בברכה

14/11/2018 | 14:44 | מאת: יפעת

תוצאות MRI מוח עוברי: .60 אחוזון, מ"מ 92 :Cerebral Fronto-Occipital Diameter 20 אחוזון, מ"מ 68 :Cerebral Biparietal Diameter אורך הקורפוס קאלוסום: 38 מ"מ, אחוזון 40. .70 אחוזון, מ"מ 41 :Transverse Cerebellar Diameter ורמיס: גובה: 20 מ"מ, אחוזון 90. .70 אחוזון, מ"מ 13 :Antero-posterior Diameter רוחב חדרי המח הלטרלים: 5 מ"מ, 6 מ"מ. חדרי המח הלטלרים נמדדו סימטרים 6-5 מ"מ, ללא הרחבה של החדר השלישי או הרביעי. הקורפוס קאלוסום, הקאוום ספטום פלוסידום והכיאזמה האופטית קיימים. מודגם קאוום ורגה. גבעול ההיפופיזה הודגם. ללא עדות לאנומליות של הגומה האחורית. מעבר קרניו-צרוויקלי במראה תקין. המרווח התת-עכבישי במראה תקין. הגירציה והסולקציה תואמים את שבוע ההריון. ללא עדות לאוטם או דימום חריף. ללא עדות לאנומליות בסיגנל של פרנכימת המח. פרופיל הפנים נראה תקין. אוזניים פנימיות הודגמו. מסקנה: מודגם קאוום ורגה. המדדים הביומטרים המוחיים בגדר הנורמה לשבוע ההריון, ללא עדות להפרעה מבנית. CAVUM VERGE ארוך יותר מהרגיל השאלות: 1) מה הפרוש של ממצא ? מה זה אומר? 2) מה הפרוגנוזה? מה ההשלכות יכולות להיות של הממצא? 3) האם מצביע על פיגור או תינוק סיעודי או הפסקת הריון? תודה מראש

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים