פיענוח eeg תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/10/2018 | 14:16 | מאת: טל

שלום בגלל מספר מקרי ניתוק, הופננו לבדיקת eeg לתינוקת בת חצי שנה (בחסך שינה). בתוצאות הבדיקה רשום: תרשים בעל רקע איטי לא סדיר, מורכס מגלי איטיים סימטריים בתדירות 3-6 הרץ. נרשמה פעילות כישור וk complex סימטרי. רקע זה הופרע פעם אחת על ידי סדרת גלים גבוהים ובעלי מתח בתדירות 3 הרץ ל3 שניות. והתפרקויות בודדות של גלים זיזים מעל רקה שמאלית. לסיכום תרשים פורוקסימאלי בדרגה קלה. מוקדיות רקטית שמאלית חשודה. התור לניורולוג ילדים עוד רחוק. האם יש סיבה לדאגה ולבקש תור דחוף? תודה

טל שלום, בתרשים ה-EEG יש חשד למוקד אפילפטי אך לא חד משמעי. מאחר ואני לא יודעת פרטים על הניתוקים בפרט ועל הילדה בכלל, אינני יכולה לחוות דעה. לא ברור תוך כמה זמן זה "תור רחוק", אך אם הניתוקים ממשיכים, אני ממליצה שתפנו עם תשובת האא"ג לנוירולוג ילדים בהקדם תוך שבוע-שבועיים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים