מוות של עצב בכף הרגל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/09/2018 | 22:05 | מאת: גלי

הי דר יקרה, רציתי לשאול האם העצבים בכפות רגליים יכולים למות מבחינה מוטורית אך לא סנסורית? יש רגש בכף הרגל ואף תזוזת אצבעות אך במהלך עמידה, הן קורסות כלפי חוץ.

גלי שלום, פגיעה בקצות העצבים נקראת נוירופטיה. תתכן נוירופטיה מוטורית בלבד (שתפגע בתנועתיות), סנסורית בלבד (שתפגע בץחושה או שתגרום לכאב או נימול) או שילוב של פגיעה מוטורית וסנסורית. EMG-NCV יכול לעזור להבדיל, וכן לעזור לקבוע את מיקום הבעיה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים