טריכלונם פרכוסים ( כנראה לא אפילספיה ) וחוסר יציבות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/09/2018 | 21:39 | מאת: עדי

לבת שלי היה פרכוס כולל של כל הגוף לפני כשבועיים הפרכוס כלל רעד בכל הגוף . בכי מוזר וגלגול עיניים ונמשך כ2 דקות לאחר מכן התחילה תופעה של רעד ברגל שמאל ( לרוב בלילה ) אחרי כשעה מהרעד חוזרת ללכת רגיל במיון EEG יצא תקין . קיבלה טריכלונם פעם אחת במינון רגיל ל13 קילו ובפעם השניה לאחר יום כיוון שהתעוררה בראשונה קבילה תוספת של 2.5 היום - יום וחצי אחרי יומיים מהמנה השניה עדיין לא יציבה בהליכה , הבוקר הצליחה ללכת ללא יציבות ומשעה 1 לא הצליחה ללכת ללא יד ( נופלת ) האם יכול להיות תופעה של הסירופ ? כמה זמן צריך לתת לתרופה לצאת מהגוף לפני שחושדים במשהו חמור יותר ונגשים למיון ?

שלום? שנה טובה? טריכלונם מתפוגג מהגוף מקסימום אחרי מספר שעות, כך שאי היציבות והנפילות יומיים אחרי מתן טריכלונם לא קשורים לתרופה. חזרו למיון להערכה ולשקול הדמיה של המוח. תודה? בבקשה. ושנה טובה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים