תחושה שהכל מהיר בראש-בן 16

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/08/2018 | 08:40 | מאת: מייקל

שלום, בני בן ה-16 חווה תופעה מוזרה. זה התחיל לפני מס' חודשים בהם זה קרה כמה וכמה פעמים,לאחר מכן כמה חודשים ללא כלום ושוב- קשה לו להסביר מה הוא מרגיש,אבל לדבריו פתאום הכל מהיר בראש. אם הוא שומע מוזיקה פתאום היא משנה את קצבה לקצב מהיר. פתאום באמצע צחצוח שיניים למשל הוא מרגיש שהכל עובר לו מהר בראש. נמשך משניות בודדות ועד לחמש דקות. מה זה יכול להיות? רופאת הילדים אמרה שזה בהחלט לא נורמטיבי ואם זה יחזור יש לפנות לנוירולוג. אודה לתשובה

מייקל שלום, אתה מתאר אירועים של שינוי תחושתי-תפיסתי, שנמשכים מספר עד דקות. יתכן ומדובר בסוג של אפילפסיה, אם כי הפסקת האירועים למשך מספר חודשים פחות מתאימה לאפילפסיה. אני ממליצה שתעשו EEG בהעירנות ולאחר חשך שינה בהקדם, וכן לפנות לנוירולוג. בינתים, כדאי להיזהר במצבים שבהם אירוע כזה עלול לבלבל את בנך או לסכן אותו, כגון נהיגה, רכיבה על אופניים, רחצה בים ובריכה ללא השגחה וכדומה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים