תוצאות בדיקת EEG לבן 5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

31/07/2018 | 11:33 | מאת: אמא של

שלום רב, בני בן ה-5 עבר לאחרונה בדיקת EEG. משום מה הנויורלוג לא התקשר אלינו להגיע בדחיפות אלא חיכה עד שיגיע תורנו אחרי כמה שבועות, למרות שביקשנו שוב ושוב כשהתוצאות יגיעו אליו - שיידע אותנו אם להגיע בדחיפות. להלן התוצאות אותן קיבלנו רק אתמול אצלו: סיכום בלבד- תרשים-חורג מהנורמה, פרוכסיסמלי עקב הופעה של התפרצות בודדת כללית של גלים חדים וכן התפרצות בודדת של זיז-גל פרונטלי מימין. אציין שהבדיקה נעשתה בחסך שינה של כמה שעות - בשינה טבעית. הסיבה שפנינו לניורולוג מלכתחילה - הי בגלל 3 אירועים בודדים בהפרש של כמה חודשים שהבן שלי לא התעורר בבוקר, כאילו היה בשינה עמוקה - בו עשה פיפי במיטה, היה קשה להעיר אותו וכשקם - היה מבולבל מאוד ועם כאב ראש. אשמח לעצתך בנושא, בברכה.

שלום, מדברייך עולות מספר שאלות: 1. מה טיב האירועים שהיו? האם הם פרכוס או לא? 2. אם הפעילות החריגה באא"ג גרמה לאירועים הליליים, או שהיא ממצא מקרי שאינו קשור אליהם? 3. אם יש קשר בין האא"ג לאירועים, ומדובר באפילפסיה, אך יש התקף רק פעם במספר חודשים - האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי או לא? 4. אם לא מדובר באפילפסיה,מה זה כן? חסר הרבה מיד להשלמת התמונה. אי אפשר לייעץ במסגרת הפורום. חשוב שתחזרו לנוירולוג שלכם לקבלת החלטות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים