חשד לעגינה בחוט השדרה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/07/2018 | 10:25 | מאת: ליטל

שלום רב, הבן שלי נולד בשבוע 26 אחד מתאומים שלא שרד בפגיה. הבן שלי היום בן 3, נולד עם מנח לא תקין של כפות הרגליים. הרגליים ממש התחברו לשוק (כניראה מחוסר מקום בבטן ) היי ובכל כך הרבה בירורים ולקחתי רופאים פרטיים. וכולם אמרו שזה יסתדר אם הזמן. היינו בשבוע האחרון אצל עוד רופא שהעלה חשד לעגינה בחוט השדרה. היינו בהלם ולא כל כך הבנו מה קורה.. הוא ביקש שנבצע MRI דחוף לשלול את זה.. הילד הולך יפה אבל לא כל כך יציב ונורמלי. רציתי לדעת אם במידה וזה עגינה מה הסיכונים וכו'. תודה.

ליטל שלום, עגינה של חוט השדרה יכולה להתבטא בצורות שונות ובגילאים שונים, תלוי בחומרתה. עגינה קלה תתבטא בגיל מאוחר יותר ובצורה קלה יותר. עגינת חוט השדרה ניתנת לתיקון ע"י ניתוח, שמשחרר את החיבור הלא-תקין של חוט השדרה לרקמה שלידו. ניתוח כזה אינו נחשב למסובך, ובדרך כלל פותר את הבעיה. אם יש עגינה שלא מטופלת, היא עלולה להחמיר אם הזמן. ככל שהילד יגדל כך חוט השדרה ימתח יותר ויותר, ולכן הסימנים הקליניים יתבטאו ביתר שאת. אם עולה חשד לעגינה, הדבר הנכון הוא קודם כל לבצע MRI ולראות את המיבנים של עמוד וחט השדרה והרקמות סביבם, ולפי הממצאים להחליט אם צריך לטפל, וכיצד. בברכה

06/09/2018 | 22:20 | מאת: מורן

הניתוח מסוכן ויש נטייה לסיבוכים לצערי הבן שלי עבר את הניתוח הזה ובעקבות סיבוך, הוא היום משותק בשתי כפות רגליו

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים