בדיקת eeg תקינה ואפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/06/2018 | 23:49 | מאת: ענת

שלום רב, בני בן השבעה חודשים הופנה לeeg מחשד לפרכוסים (יש לו רפלקס מורו מוגבר). הבדיקה יצאה תקינה. בעלי סובל מאפילפסיה מילדות. אם הבדיקה של הבן שלנו תקינה זה אומר שהוא לא יסבול מאפילפסיה אי אפעם?

ענת שלום, מורו מוגבר אינו אפילפסיה בהכרח. EEG תקין זה כמובן טוב, אך לא שולל לחלוטין אפילפסיה בהווה, וגם לא שולל התפתחות של אפילפסיה בעתיד. כדאי שתדברו עם הנוירולוגים של בנך ושל בעלך על הסיכויים להתפתחות אפילפסיה בעתיד. זה תלוי בסוג האפילפסיה של בעלך, ובגורמים נוספים. חשוב להדגיש שבהחלט יתכן שבנך יהיה בריא ולא יפתח אפילפסיה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים