טיקים לילדה בת שבע וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/05/2018 | 18:18 | מאת: ריקי

שלום וברכה! בתי בת ה-7.5 סובלת (יותר נכון אני סובלת....) מטיקים. התופעה מתרחשת אצלה כבר למעלה משנה. יש תקופות רגיעה ותקופות של תדירות גבוהה מאוד. הטיקים מתרחשים בפנים. בכל פעם תנועה אחרת. זה מתחיל מתנועה אמיתית שהיא זקוקה לה, וממשיך כשכבר אין לה צורך בכך. (למשל: כחכוחים. היו לה שבועיים של לחה רבה שהיא נצרכה לכחכח, אך גם כשאלו הסתיימו, הכחכוחים נמשכו למשך תקופה ארוכה מאוד [לפחות חודשיים], שאף הפריעו למורה במהלך השיעור. לפני כחודש היא הייתה מצוננת, מה ש"דרש" ממנה מעט למשוך באף. המשיכות האלו ממשיכות עד עכשיו - כטיקים. כולל כיווץ של האף. אני ממש מתקשה להתבונן בה. זה משגע אותי. האם מדובר בלחץ שהיא אולי נתונה בו? יש מה לטפל בנושא הזה? בתחילה הרפיתי וקיויתי שזה יעבור מעצמו, אך כיוון שמדובר בתקופה ארוכה מאוד, אני מרגישה שאני חייבת לבדוק אם יש אופציה לטפל בנושא. קצת רקע: ילדה יחידה, אהובה על חברות, טובה בלימודים, ממש לא אוהבת את שגרת הלימודים למרות שאין לה אף קושי, ברוך ה'.אף פעם לא אהבה את שגרת הלימודים, לא בגן ולא בבית הספר (היא בכיתה ב' כעת). למרות שאני מנסה לבדוק עם הצוות החינוכי, אף פעם לא יודעים להצביע לי על קושי מסוים. תודה על ההקשבה, בתקוה לעצה מכוונת ריקי

ריקי שלום, יש עוד הרבה שאלות לשאול ולברר, לגבי הריון ולידה, רקע רפואי ומשפחתי, מצב לימודי חברתי התנהגותי ורגשי, ועוד. אני מציעה לכם לפנות לנוירולוג ילדים, או למרפ.]את טיקים לילדים (יש בחלק מבתי החולים). ועד אז, לא להעיר לילדה, לא להקרין לחץ, פשוט לאהוב ולהכיל. בברכה

23/05/2018 | 22:49 | מאת: ריקי

אני מודה לך על התשובה המהירה.

בשמחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים