מצמוץ ותלונה על "התנתקות" מהמציאות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/05/2018 | 00:01 | מאת: מישל

שלום. ביתי בת 8. כבר 4 שבועות ממצמצת. זו תופעה שקרתה בדיוק לפני שנה ונעלמה מעצמה כעבור כחודשיים. תדירות המצמוץ נראתה לנו בירידה אלא שהערב היא אמרה שזה מאד מפריע לה שהיא צריכה למצמצץ חזק וגם שלפעמים ביא לא מבינה איפה היא נמצאת, זה חולף ממש מהר, התחושה הזו, אך תארה זאת כמבהיל. ביתי עוברת תקופה לא קלה מבחינה רגשית ואין לי מושג אם הדברים קשורים אך התלונה החדשה מטרידה אותי מאד. בבקשה אם תוכלי לומר מה דעתך בנושא. תודה רבה. אמא מודאגת

מישל שלום, תיאור המצמוצים מתאים לטיקים (בא וחלף לבד, חזר ומשתפר). אך השינוי בתחושת המציאות שלה פחות מתאים לטיק רגיל. אם התחושה המבהילה הזאת הייתה חד פעמית, אז אפשר להמתין ולעקוב. אך אם המצמוצים ממשיכים להיות מלווים בתחושה מוזרה, הרבה פעמים ביום, אז כדאי לפנות לנוירולוג להערכה יותר מעמיקה. בברכה

09/05/2018 | 10:45 | מאת: מישל

תודב רבה. האם הסטרפטוקוק יכול לתרום לתופעות האלו?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים