מיגרנות והקאות אצל ילד קטן

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/04/2018 | 23:00 | מאת: אביה

שלום בני אובחן כסובל מתופעת ההקאות המחזוריות כשבעתיד אמרה הנוירולוגית שזה יתפתח למיגרנה. היא אמרה שאין צורך להגיע לביקורות. אין טיפול. ביצענו MRI ראש, איא י ג'י, בדיקת עיניים- הכל ברוך השם תקין. יש לי שתי שאלות: 1. ההתקפות האלה מופיעות אחת למספר שבועות- כשהילד ואני מנוטרלים מהכל, ההתקפה נמשכת מספר ימים שבהן הוא מקיא, מסוחרר ועוד. האם יש איזו הכרה בביטוח לאומי במקרה כזה לקבלת עזרה כלשהי, אני לא מצליחה להחזיק בעבודה עם היעדרות של כחודש- חודש וחצי בשנה וזה רק על הנושא הזה, להוציא מחלות רגילות של ילדים. 2. בעבר היה מקיא יום שלם, כעת הוא קם מסוחרר בבוקר מקיא מעט בערב כמה הקאות ואז שלושה ימים חסר יציבות. האם זו נחשבת כרגע מיגרנה? רציתי לדעת האם יש טיפול תרופתי כלשהו בגילו (שלוש)? האם נורופן או אקמול יכול למנוע התקפים? תודה

אביה שלום, בהנחה שבנך אובחן כסובל מ- Benign Paroxysmal Vertigo of Childhood' אתייחס לשאלותייך: 1. אינני יודעת אם יש להפרעה הכרה בביטוח הלאומי. 2. מיגרנה מתבטאת בהתקפים של כאבי ראש עם מאפיינים נוספים, ולכן אין לבנך כעת מיגרנה. 3. בדרך כלל ההתקפים של BPVC נמשכים מספר דקות עד שעות, ולא שלושה ימים ברצף, ולכן לא מצריכים טיפול תרופתי. אבל אין לך מה להפסיד - אפשר לנסות בהתקפים הקרובים לתת אקמול או נורופן בתחילת ההתקף, ולראות אם התרופה גורמת לשיפור במשך ההתקף או חומרתו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים