היקף ראש גדול והתפתחות לא תקינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/04/2018 | 12:09 | מאת: אמא מתוחה

שלום, בני בן התשעה חודשים נשלח ע"י הרופאת ילדים לus מוח בגלל קפיצה משמעותית באחוזון (47 ס"מ) והתפתחות מוטורית נמוכה מאד (מטופל בפיזיותרפיה). התור רק בסוף השבוע הבא ואני מתוחה מאד, אני חוששת מכל המידע שמוצג באינטרנט לגבי ראש גדול והתפתחות לקויה. מבחינה תקשורתית הוא בסדר גמור חברותי וחייכן. אני רוצה לדעת מה הסיכוי בעצם שזה לא הידרוצפלוס או הרחבה של חדרי מוח. אודה מאד לתשובה בהקדם!

שלום, עליה באחוזון היקף הראש יכולה לנבוע ממספר סיבות, לא רק מהידרוצפלוס (הרחבת חדרי המוח לכשעצמה אינה גורמת לעילה באחוזון היקף הראש). חלק מהסיבות ההלו עלולות לגרום גם לעיכוב ההתפתחות המוטורית. אינני יכולה לענות לשאלתך מה הסיכוי שלא מדובר בהידרוצפלוס או בגורם אחר, אך סונר המוח יכול לקדם את האבחנה. יתכן גם שלך או לבעלך יש ראש גדול, ומדובר בנטייה משפחתית ללא בעיה מוחית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים