היקף ראש גדול לתאומים פגים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/02/2018 | 22:11 | מאת: ניר

שלום רב, ילדי בני שנה וחצי (כרונולגי) ונולדו פגים בשבוע 31 עם היקף ראש באחוזון 3. במהלך השנה האחרונה, אחד מהם היה מצוי סביב אחוזון 85 עד 97 והשני בין אחוזון 50 ל-85. בפועל, בחצי השנה האחרונה (בין גיל שנה לשנה וחצי) היקף הראש של שניהם גדל ב-1.5 ס"מ. ביצענו לשניהם אולטראסאונדים לפני מעל לשנה, כחלק ממעקב פגים ועל מנת לוודא שהיפר הקוגוניות שהופיעה בתקופת הפגייה נעלמה והיא אכן נעלמה אצל שניהם ולא היו ממצאים נוספים. מבחינת משקל קיימת עליה מקבילה אצל שניהם אך מבחינת גובה הם מצויים באחוזון 20, ללא עליה משמעותית. האם יש צורך לדאוג לאור העליה החדה באחוזונים של היקף הראש מאז הלידה, בהניתן שלא קיימים סימפטומים נוספים ? תודה רבה

ניר שלום, לא הבנתי תוך כמה זמן היקף הראש של הבנים עלה מאחוזון 3 לאחוזונים הגבוהים שציינת: אם העליה הייתה הדרגתית לאורך שנה, ובחצי שנה האחרונה היקף הראש עלה רק ב1.5 ס"מ, אז יתכן שזה נובע מכך שלך ו/או לאשתך יש ראש גדול. אם הייתה קפיצה גדולה ("שברו אחוזונים") בזמן קצר של חודשים ספורים, אז כדאי להתעמק יותר. אני ממליצה שרופא הילדים שלכם יעקוב אחרי אחוזון היקף הראש של הילדים ושלכם, ההורים. זאת, כמובן, בהינתן שאין תופעות אחרות, שגם אותן רופא הילדים צריך לשאול ולשלול. כמו כן יש צורך בבדיקה גופנית ונוירולוגית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים