הפסקת דפלפט והתחלת אוספולוט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/01/2018 | 15:42 | מאת: מרווה

שלום הבן שלי הפסיק לקבל דפלפט לפי המלצה של נוירולוגית שלו, והתחיל טיפול באוספולוט, שבוע מאז ההפסקה התחילו תופעות לוואי מוזרות, כמו בעיות בריכוז בעיות לימודיות המורות מעירות שהוא בכלל לא משתתף בכיתה קשה לו בחשבון בקריאה ובהעתקה מהלוח, רב הזמן מעופף, למאות שהוא היה ילד ממש מצטיין יש לנו בקרוב eeg ובדיקה אצל הנוירולוגית שלנו השאלה שלי, האם זה אחת מתופעות הלוואי של הפסקת דפלפט וזה אמור לחלוף? הטם יש מצבשהילד מקבל פרכוסים ואנחנו לא רואים את זה? תודה

מרווה שלום, אני מניחה שהנוירולוגית המליצה להחליף דפלפט ולעבור לאוספולוט משיקולים רפואיים. אבל אם יש שינוי ברור בהתנהגותו של בנך וביכולת הלמידה שלו, אז צריך לברר אם זה נגרם עקב תופעת לוואי של האוספולוט, או שעקב הפסקת הדפלפט יש פרכוסים סמויים או החמרה ב-EEG. אינני יודעת מה היה סוג הפרכוסים לפני ההחלפה בין התרופות, והאם ה"מוזרות" הייתה גם קודם. בכל מקרה, כדאי לחזור לנוירולוגית ואולי לחזור על EEG. יתכן שמינון האוספולוט נמוך, ויש צורך לעלות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים