ck גבוהה מאוד לילד בן 5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/01/2018 | 09:25 | מאת: ארז

שלום דר בני בן 5 אחרי מחלת חום של שלושה ימים קם בבוקר ולא יכל לדורך על שני הרגליים ממש כאבי תופת . לקחנו אותו למוקד ושם בבדיקת הדם הck היה 1800 שלחו אותנו לבית חולים ושם אחרי 5 שעות המתנה שוב עלה לו הck ל3200 אישפזו אותו ליומים עם נוזליים ולאחר יום ירד 2200 ושוחררנו עשינו לו בדיקת דם נוספת בקופה אחרי יומיים וירד ל 480 השאלה מה צריך לעשות ולבדוק והאם זה דבר ידוע אחרי מחלת חום . המליצו לנו לקחת לרופא מטבולי ניסינו לקבוע תור ואז הוא דרש שקודם יעשה בדיקות דם נוספות וירא רופא נירוסוקלרי ורק אחר כך להגיע אליו

ארז שלום, CPK בזמן מחלת חום, שיורד תוך מספר ימים, בדרך כלל קשור לזיהום ויראלי, ולא מצביע על מחלה ראשונית של השריר. צריך לברר על סימפטומים אחרים של מחלת שריר בילד ובבני משפחתו. כדאי לפנות לנוירולוג ילדים, אך לא דחוף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים