מינון קונצרטה ביחס לריטלין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/12/2017 | 16:06 | מאת: נעמה

שלום, בני בן 10 שוקל כ42 קיבל עד עכשיו ריטלין 30 LA. כעת אנו רוצים לעבור לקונצרטה. הרופא נתן מרשם ל 36 מג ונראה שזה לא עובד מספיק טוב. יכול להיות שהוא צריך 54 מג? האם החישוב בריטלין וקונצרטה הוא אותו חישוב?

נעמה שלום, היחס בין ריטלין לקונצרטה הוא לא זהה. יתכן שבנך זקוק לקונצרטה 45 (כדור 27 + כדור 18). ההחלטה על מינון של תרופה כזאת או אחרת נעשה ע"פ מספר שיקולים, כולל: משקל הילד, התגובה לטיפול (לפי דברי הילד, ההורים והצוות החינוכי), תופעות לוואי, מצב בריאותי, ותגובה לטיפולים אחרים. חשוב מעקב רפואי והחלטה על סמך כל המידע הנ"ל. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים