EEG בראש - בחוסר שינה הכרחי?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/12/2017 | 22:55 | מאת: אנה

שלום ההנחייה להעיר את הילד מארבע בבוקר כדי שיגיע בחסך שינה נועדה לוודא שהילד יצנח לשינה בבדיקה או שיש בה חשיבות נוירולוגית מעצם החסך בשינה? אני שואלת כי אני מתכננת להעיר את הילד בשש, עם החומר הרדמה הוא בטוח יישן כי גם ככה הוא ישן גם בלי זה בשעתת הבדיקה המיועדת. השאלה רק אם יש דרישה למספר שעות ספציפיות של ערות לפני זה? דבר נוסך, האם החומר שנקרא טרכינקולום מסוכן באיזו צורה? אם הילד נרדם באופן טבעי עדיין מחייב לתת לו חומר כזה למניעת תזוזה או מה? תודה!

אנה שלום, לאא"ג לאחר חשך שינה אכן יש שתי מטרות: האחת - חשך שינה יכול להוריד את הסף לפרכוסים, כלומר, חשך שינה יכול לאפשר לתפוס פעילות חשמלית אפילפטית בזמן ביצוע התרשים. השניה - ההירדמות עצמה מאפשר לתפוס פעילות חשמלית לא תקינה שמתבטאת רק בזמן שינה. מספר השעות הנדרש נקבע לפי שיקול צוות האא"ג, וחשוב שתעירי את הילד לפי המלצתם. אם את חושבת "לגנוב" עוד שעתיים שינה, עשי זאת בתיאום איתם. כך גם לגבי מתן טריכלונם - צוות האא"ג יחליט אם שינה טבעית מספיקה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים