פענוח ושאלה בבקשה EEG בת 1.5 עם הקאות וטורטיקוליס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/12/2017 | 11:24 | מאת: חן

שלום מבקשת פענוח בבקשה : בת 1.5 עם אירוע חוזר של הקאות וטורטיקוליס , הופנתה לבדיקת EEG שבוצע בזמן שישנה , תוצאות : הרקע בשינה מורכב פעילות מטיתא ודלטא עם כישורי שינה סימטריים לאחר גירוי אור ללא פעילות מאותרת במהלך התרשים נראים גלים חדים באיזור אוקסיפיטלי ימני לרוב , פעם אחת משמאל - שטיבם לא ברור ,יכולים להתאים לPOSTS אלא שאלו לא מתוארים בגילאים צעירים כל כך ולרוב דו-צדדיים גלים חדים קטנים אוקסיפיטאליים לרוב מימין -משמעותם לא ברורה לחלוטין שאלה נוספת מלכתחילה הוצע לבצע בדיקת MRI בהרדמה מלאה נקבע תור 17.12.17 האם הבדיקה מסוכנת ?, האם מוזרק חומר לגוף אם כן האם יש תופעות לוואי מסוכנות? כדאי לעשות או לא? תודה חן

חן שלום, עניתי לשאלותיך למטה, אין צורך לשלוח את אותה השאלה מספר פעמים. לגבי ה-MRI: הבדיקה עצמה לא מסוכנת. בהרדמה יש סיכון מינימלי ונדיר. אכן, מוזרק חומר ניגוד, שמסוכן רק אם יש אלרגיה אליו (אלרגיה יכולה להיות גם לשמפו, מזון מסוים, בגד וכו'). אם כדאי לעשות? על כך יוכל לענות לך רק הרופא שהפנה אתכם ל-MRI. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים