ראייה לקויה לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/11/2017 | 12:38 | מאת: ליאת

שלום רב, ביתי בת ה-8 מתלוננת לאחרונה שהיא רואה דמויות/חפצים בסביבתה שהופכים לגדולים מגודלם המקורי וששבים לגודלם הטבעי כל כמה שניות (הלוך ושוב). כל זה קורה פעם אחת ביום למשך כדקה רצופה. בנוסף מתלוננת כי כאשר חווה את זה היא מרגישה דפיקות לב מהירות. אציין, למרות שאני לא יודעת אם זה קשור, שביתי החלה להתלונן על התופעה הזו כאשר סיימה אנטיביוטיקה של 10 ימים (נגד דלקת בגרון). מה זה יכול להיות?

ליאת שלום, התופעה דומה למה שקרה לעליזה בארץ הפלאות, שראתה דברים גדלים וקטנים מול עיניה, ויכולה להיגרם ע"י ע"י וירוס. יתכן שדלקת הגרון נגרמה מוירוס, שגרם לשינויים בראיה. לא האנטיביוטיקה היא שגרמה לכך. אפשרות נוספת לראיית חפץ גדול או קטן מהגודל האמיתי היא סוג של אפילפסיה, שבה הפעילות החשמלית במוח גורמת לשינוי בראיית גודל חפצים. אני ממליצה שתפנו לבדיקת רופא הילדים, בדיקת EEG, ובדיקת דם לוירוס של מחלת הנשיקה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים