העדר אבחנה רפואית שצל בתי בת שנתיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/10/2017 | 00:17 | מאת: מעיין

שלום לך. בתי אלה בת שנתיים וחודש. בגיל חודש ראשה נטה הצידה ונתקע יחד עם תנועות עיניים. אושפזנו מיד במיון כי חשבו שמדובר בפרכוס. התופעה חזרה עד גיל שנה עוד כ5 פעמים לרב בשעות הלילה/בוקר כשהתעוררה משינה. חלק מהפעמים הצטרפו הקאות ורק לאחר מס' פעמים של הקאות הוקל לה. ככל שגדלה הבנו כי לא מדובר בפרכוס כיוון שהיתה בהכרה. עברה אם אראיי מח. 6 פעמים איאיגי. בדיקות מטבוליות בירור קרדיאלי וכל הבדיקות האחרות- הכול נמצא תקין. חשבו כי מדובר בריפלוקס וסתופעת סנדיפר שבגללה הצואר נטה הצידה. החלה ללכת בגיל שנה ו10 חודשים. מגיל שנה ועד שנתיים לא חזר התקף כזה. לפני כשבוע התעוררה בבוקר שתתה בקבוק חלב והראש פשוט נטה הצידה. הלכה שיחקה ואכלה כשהראש נוטה הצידה. זה נמשך כ5 שעות שהראש היה פשוט לצדץ. ניסיתי לגרות אותה להזיז את הראש לצד הנגדי וראיתי שמצליחה אך חוזרת למצה המקורי. אחרי 5 שעות נרדמה לחצי שעה והתעוררה במצב רגיל. פעם אחרת התעוררה בבוקר עם רצון להקיא מס' פעמים.. לאחר ההקאות נראתה חיוורת ומותשת נרדמה לשעה והתעוררה חדשה. אושפזנו כחודשיים בסורוקה ובדנה אצל פרופ פתאל- לא היו בטוחים לגבי האבחנה. מחיפושים שלי באינטרנט מצאתי שיש תופעה שנקראת bpt benigne paroxymle torticilis- מבקשת את עזרתכם, מה עליי לעשות עתה?

מעיין שלום, אכן, כבר מהשורה הראשונה שכתבת חשבתי על האבחנה של Benign paroxymal torticollis. מדובר בתופעה שפירה (benign) של הגיל הרך, שבה יש הטיית הראש (טורטיקוליס) שבאה בהתקפים (paroxysmal). לעיתים בזמן ההתקף יש סחרחורת או הקאות. בין ההתקפים הילד בריא לחלוטין. במשפחות של ילדים עם BPT יש מיגרנה בשכיחות גבוהה מאשר באוכלוסיה הכללית (אולי יש לך, לבעלך או לדוד או סבתא), וכן הילד עצמו עלול לפתח מיגרנה בשלב מאוחר יותר של חייו. כדי לקבוע אבחנה של BPT צריך לשלול מחלות אחרות, לכן נכון היה לבצע MRI ואולי בירור נוסף. בבי"ח סורוקה ובבי"ח דנה יש נוירולוגים מצוינים לילדים, ואני בטוחה שיעשו הערכה ובירור כדי לקבוע אם זו אכן האבחנה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים