ראש שטוח - מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/10/2017 | 17:32 | מאת: מאי

שלום רב, בתי בת חודש. שמתי לב שיש לה ראש שטוח מאחור. אנחנו נותנים ויטמין די. אין נטייה לראש שטוח במשפחה. אבל... אני מרבה להשכיב על הגב כי כך נאמר לי שצריך להשכיב כשהילדה ישנה... והיא ישנה רוב היום. גם כשהיא אוכלת היא על הגב. אני מאוד מאוד מוטרדת... מה אפשר לעשות? האם זה ישתנה? האם ישתפר? תודה רבה !

מאי שלום, יתכן שהראש השטוח יסתדר ויתעגל במהלך החודשים הבאים,כשבתך תגדל, תתהפך ותתחיל לשבת. כדאי להיבדק אצל רופא הילדים שלכם בשאלה של סגירה מוקדמת של התפרים האחוריים בגולגולת, כלומר, של החיבור בין עצמות הגולגולת שבאחורי הראש. אם היקף הראש עולה כמצופה, אז המוח יגדל ויתפתח ללא הפרעה. בברכה

07/10/2017 | 22:42 | מאת: מאי

האם התפריים האחוריים אמורים להיסגר? מה הקשר לראש השטוח? האם תוכלי בבקשה להסביר לי? תודה רבה לך!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים