תוצאות בדיקת EEG - חשד לאפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/08/2017 | 12:21 | מאת: ורד

שלום רב, בתי בת ה5 הופנתה למעבדת שינה על ידי רופא אף אוזן גרון (יש לה דיבור מעט לא ברור, רצו לשלול בעיה של א.א.ג). אמנם לא נמצאו הפסקות נשימה משמעותיות, אך בתשובה נכתב שתוצאות ה-eeg יכולות להתאים לאפילפסיה ויש צורך בהמשך בירור עם נוירולוג ילדים. השאלה שלי היא, האם ייתכן והילדה סובלת מאפילפסיה ללא התקפים הנראים לעין? תודה מראש על התשובה

ורד שלום, יתכן מצב של אפילפסיה שלא נראית לעין: פרכוסים קטנים במהלך הלילה שאינם נצפים במהלך שעות העירות, או פעילות אפילפטית חשמלית לא תקינה שאינה באה לידי ביטוי בפרכוס הנראה לעין. אבל לא ברור לי למה בכלל עשו לבתך אא"גמ תוך כדי מעבדת שינה - האם היה חשד קליני לפרכוס/ לאפילפסיה? יתכן שהאא"ג תקין, והממצאים שבו אינם מששקפים פעילות מוחית חשמלית של אפילפסיה. כדאי ואף חשוב לפנות לנוירולוג-ילדים, שאולי יחליט להפנותכם לאא"ג רגיל, אך בינתים - בהחלט יתכן שהכל בסדר. בברכה

27/08/2017 | 13:06 | מאת: ורד

תודה רבה על המענה המהיר! לא היה שום חשד לפרכוסים, לכן גם אני הופתעתי מזה שזה הופיע בתשובה. כמובן שנפנה להמשך בירור

בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים