אצבעות דקות בכף רגל שמאל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/08/2017 | 20:48 | מאת: תמר

שלום נמצא שלבתי בת חצי שנה ישנן אצבעות דקות בכף הרגל ( שלושת האצבעות אחרי הבוהן עד חסרת לא כולל). בהתחלה רופא המשפחה אמר שלא נראה לו שזה משהו רציני ובכל זאת הפנה אותנו לייעוץ גנטי ( יש תור אך עוד לא הלכנו). היינו אצל נוירולוג בשביל משהו אחר בנמצא שלו הייתה בעיה בטונוס נמוך מעט וחוזר שיווי משקל בצד אחד. שאלתי אותו גם על האצבעות הוא שלח אותנו לmri אורטופד ואמר שנראה לו שהאצבעות הדקות עלולות להצביע על בעיה נוירולוגית. רציתי לשמוע את דעתך המקצועית בנושא ( מה הקשר בין בעיה נוירולוגית לאצבעות דקות) אולי זה בכלל מולד. סליחה על כל המידע אשמח לתשובות תודה מראש.

תמר שלום, אצבעות דקות ברגליים עלולות להיות קשורות לתסמונות מסוימות. אם האצבעות הדקות הן סימן יחיד וללא ממצא גופני והתפתחותי נוסף, סביר יותר שאין לכך משמעות. יתכן גם שלאחד מההורים יש אצבעות במבנה דומה. בכל מקרה, דעתי אינה יכולה להיות מקצועית בלי להכיר את הילדה. לכן, חשוב שנבדקתם אצל נוירולוג-ילדים ושיש תור לגנטיקה. אתם במסלול הנכון. בברכה

27/08/2017 | 11:32 | מאת: תמר

היי תודה על התשובה, באילו תסמונות מדובר?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים