סחרחורות וכאבי ראש בן 5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/08/2017 | 15:25 | מאת: ברקת

שלום! :)<br> <br> בני בן ה-5 סובל מסחרחורות.<br> הסחרחורות הן בתדירות של בערך פעמיים בחודש ויכולות להופיע על הבוקר ברגע שקם, בפעילות בגן או אחהצ בגן השעשועים וגם בשעות הערב.<br> <br> היו לו 2 מקרים בהם התעורר באמצע הלילה בבכי וצעקות שכואב לו הראש...<br> <br> פנינו פעמים למיון, אך כשהגענו ועד שרופא בדק אותו הסחרחורות כבר עברו...עשו לו בדיקות נוירולוגיות ובדיקות ראייה שיצאו תקינות...<br> <br> בכל זאת עשינו לו MRI שיצא תקין<br> לאחר מכן עשינו בדיקת EEG בחסך שינה, הוא לא נרדם בבדיקה, וגם הבדיקה הזו יצאה תקינה<br> <br> לאחר התייעצות עם נוירולוג הוא הפנה אותנו לבדיקה גנטית לEPISODIC ATAXIA עדיין לא ביצענו את הבדיקה מכיוון שהתורים ככ רחוקים עניין של חודשים...ובינתיים אנחנו לא רגועים וגם חוששים<br> <br> ואם זה לא זה? אולי יש עוד משהו שלא עשינו? אולי כדאי לבדוק משהו אחר עד למועד הבדיקה?<br> <br> בנוסף הוא חורק שיניים בשינה...לא יודעת אם זה קשור...<br> <br> אשמח לכל עצה/עזרה/הכוונה בעניין <br> תודה רבה!<br> <br>

ברקת שלום, אכן עשיתם בירור מקיף. אבחנות אפשריות נוספות הן סוג של מיגרנה, Paroxysmal vertigo, Episodic ataxia ועוד. חסרים לי פרטים על הרקע הבריאותי של בנך ועל הרקע המשפחתי, וכן על האירועים עצמם (מה הוא בדיוק מרגיש, משך האירוע, טריגר, תלונות נילוות, מה רואה מי שמסתכל על הילד בזמן אירוע ועוד ועוד). חשוב לוודא שהMRI כולל זרימה בכלי דם צוואריים. זה נושא מורכב, שמצריך מעקב של נוירולוג הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים