מצמוצים קשים אצלה ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/07/2017 | 08:44 | מאת: שיר

בתי בת 3 וחצי כבר במשך כמעט חודש ממצמצת המון במהלך היום. כשהבן הקטן נולד (לפני שנה) התחיל אצלה גמגום שנמשך בערך חודשיים וחלף. לאחר תקופה קצרה התחילו גם מצמוצים שגם הם חלפו. עכשיו חזר שוב. האם זה משהו רגשי ? מצריך בדיקה ? טיפול ? כרגע אני לא מעירה לה אבל זה כבר ממש קורה כל כמה דקות . יש קשר לזה שהיה לה את זה בעבר ? תודה שיר

שלום גם לך. הכי סביר שמדובר בטיקים, אך למצמוצים יש אבחנה מבדלת. אינני יכולה לקבוע אם אכן מדובר בטיק או לא, ואם יש צורך בטיפול או לא. פנו לרופא הילדים שלכם להערכה. יתכן שהוא ימליץ לפנות לנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים