הזזת עיניים מהירה בהירדמות אצל תינוק בן שבועיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/07/2017 | 15:22 | מאת: מישהי

שלום, בני בן שבועיים. כל הבדיקות השגרתיות שעשינו עד כה יצאו ברוך ה' תקינות כולל הבדיקה השגרתית הראשונה אצל רופא ילדים. שמתי לב שלעיתים די קרובות, תוך כדי הירדמות/מתוך שינה (בעיקר תוך כדי הרדמות) הוא מזיז את העיניים מהר, כשהן פקוחות, למעלה למטה ולצדדים ככה במשך כדקה ועושה כל מיני פרצופים עם הפה כמו חיוך עצמי לא רצוני. לפעמים הוא חוזר על זה מייד שוב עד שהוא נרדם לגמרי. לפעמים זה קורה גם מתוך שינה. זה לא קורה בזמן ערות. יש לציין שכל הבדיקות השגרתיות שעשינו עד כה יצאו ברוך ה' תקינות כולל הבדיקה השגרתית הראשונה אצל רופא ילדים. נתון נוסף - אם אני מעירה אותו הוא מפסיק עם הזזת העיניים. אין חום או חוסר תאבון. הוא ברוך השם אוכל טוב ועושה צרכים לעיתים קרובות ועולה יפה במשקל. האם התופעה המתוארת היא תקינה? מתי אמור להיפסק? האם ללכת לרופא להיבדק? אני נורא מודאגת תודה

שלום, מזל טוב להולדת התינוק. נשמע שהוא בריא. תנועות עיניים והעוויות בפנים שכיחות אצל תינוקות קטנים. החיוך הלא-רצוני הוא תקין לחלוטין. לגבי תנועות העיניים - בלי לראותן אינני מבינה במה מדובר. אני מציעה שתצלמו 2-3 סירטונים כשזה קורה, ותראו לרופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים