טונוס שרירים גבוה תינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/06/2017 | 21:31 | מאת: טונוס שרירים גבוה

שלום בני בן 4 חודשים אובחן עם טונוס שרירים גבוה בידיים וברגליים. הפיזיותרפיסטית הפנתה אותנו לנוירולוג לא הבנתי למה? אומנם התינוק לא רגוע כלל אך כן תקשורתי, מחייך, נוגע בחפצים ומכניס לפה, בעל קשר עיין מצויין. בכל זאת שלחה אותנו לקבוע תור לנוירולוג. זה קצת הלחיץ אותי. מדוע יש צורך בפגישה עם נוירולוג?

שלום, טונוס גבוה בתינוק יכול להיות מצב שאינו מחלה, אך גם עלול להיות ביטוי של נזק מוחי או נזק לחוט השדרה. לכן הפיסיותרפיסטית הפנתה אתכם לנוירולוג. בינתים, הדבר הכי חשוב הוא להמשיך פיסיותרפיה ולעבוד עם הילד כל יום בבית לפי הדרכתה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים