הסעת מכונית בשכיבה ומשחקי תורות - סימנים לאוטיזם?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/05/2017 | 01:17 | מאת: אמא מבולבלת

שלום, בני בן השנה וחצי (פג, שבוע 30) מאוד תקשורתי וחייכן לרוב. יש לו ירידה בשמיעה בגלל נוזלים ועיכוב שפתי (חמש מילים ברורות כיום, אך מבין הרבה יותר וגם מדברים איתו בשלוש שפות). נמצא בהרבה מעכבים (טיפת חלב, רופאת פגים ועוד ושם כולם מתרשמים ממנו כילד תקשורתי ומתקדם בהתאם לגיל מתוקן בחלק מהמקרים וכרונולוגי במקרים אחרים. במכון להתפתחות הילד ציינו שיש לו בעיות תקשורת וחלק מהדברים במכתב הסיכום היו שהסיע מכונית בשכיבה ושלא מבין משחקי תורות. שני הדברים הללו לא ברורים לי. מה הבעיה עם הסעת מכונית בשכיבה? מה הכוונה למשחקי תורות? האם הוא לא צעיר מדי בשביל זה? אינני יודעת אם להקשיב להם או לפנות לגורם אחר שכן רק הם שמו לב ל"הפרעה". תודה מראש על המענה

שלום, בגיל שנה וחצי עדיין מותר לילד לא להמתין לתורו במשחק עם אחרים, ובכל גיל מותר לשחק במכוניות בשכיבה. אבל, אם צוות המכון להתפתחות הילד חושד בבעיית תקשורת, חשוב מאד שתבררי איתם מדוע, ומה היו הסימנים המחשידים. אנשי הצוות של התפ' הילד מאד מיומנים, ויכולים "לעלות" על ניואנסים קלים של בעיית תקשורת, שאולי בני המשפחה והשכנים לא מודעים להם. לעיתים, אנשי התפתחות הילד לא בטוחים אם יש בעיית תקשורת או לא, ורק תוך כדי טיפול ומעקב האבחנה מתבהרת. דברו איתם כדי להבין במה מדובר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים