פענוח תוצאות MRI לאחר ניתוח להסרת גידול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/05/2017 | 08:50 | מאת: ליבת שקיר

בוקר טוב,ילדי לאחר ניתוח להסרת גידול מהראש ,כיום חצי שנה אחרי עשינו MRI לביקורת, אולי תוכלו להסביר לי חלק מהפענוח...יש לנו תור לנוירולוגיה רק בעוד חודש בסמוך לאספקט המדיאלי של חללי הניתוח מודגמים שינויי אות מוגברים ב flair שאף מתאדרים. מודגם אות חריג אף ליד קרן אחורית של חדר לטרלי ימני , טיבו אינו ברור. תודה

ליבת שלום, לאחר הוצאת הגידול, נותרים "חללי הניתוח", כלומר אותם אזורים שמהם הוצא הגידול. בשוליים של אזורים אלה יש כעת "שינויי אות", שיכולים להיות שארית של הגידול או חזרה שלו, וכן יכולים להיות רקמת צלקת (כמו פצע שהתרפא, ובשוליים שלו נשארת רקמת צלקת). הרדיולוג כותב שטיב הממצאים לא ברור. צריך לדון על הממצאים בהתיחס לכל הפרוטוקולים של ה-MRI, ובהשוואה ל-MRI הקודם. אני מציעה שהרופאים שטיפלו בבנך, האונקולוג והנוירוכרורג, יתנו לכם תשובה יותר ברורה וחד-משמעית. רק בריאות!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים