התנהגות מוזרה פיתאומית אצל ילד בן חמש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/05/2017 | 20:54 | מאת: אנט

הגננת התקשרה ואמרה שהילד בן 5.6 מבולבל וממלמל מילים מוזרות וכאילו מנותק מהמציאות, הילד הגיע למיון ילדים לאחר שנבדק על ידי נוירולוג ופסכיאטור הוחלט לעשות לו EEG בדיקות דם מקיפות , מתכננים MIRI ודיקור מותני, השאלה שלי למה דיקור מותני ? מה אפשר לשלול דרך הבדיקה? והאם זה לא מסוכן ? כל הבדיקות האלה נעשות תחת הרדמה כללית.יש לציין שהילד אוכל ומדבר לעיניין אך עדיין ממלמל. אודה מאוד על תשובה מהירה, אני הסבתא.

שלום, אני מניחה שרוצים לעשות ניקור מותני כי מדדים שונים בנוזל חוט השדרה יכולים לעזור באבחנה של דלקת של המוח או קרום המוח, תאי גידול, או במחלות מטבוליות מסוימות. הבדיקה עצמה לא מסוכנת, ובילדים קל מאד לעשותה. ההרדמה היא כדי שהילד לא יפחד ולא יחוש כאב. שיהיה בריא, בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים