טיקים ונגיעות חוזרות לילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/05/2017 | 22:48 | מאת: מירידב

שלום ילד בן 12.5 היום לפני כ 3 שנים החלו נגיעות חוזרות בחפצים, כל דבר שנגע היה נוגע שוב בחצי שנה האחרונה זה התגבר נוגע בכל דבר מס פעמים, כשמניח חפץ נוגע בו המון מתכופף לגעת ברצפה הטענה של הילד " אחרת ארגיש שהמוח מתפוצץ" בנוסף כל מס חודשים משתנה צליל אחר שמשמיע כגון: קול רקע, צפצוף חוזר הזזות עיניים לצדדים, כיווץ עיניים מאיפה מתחילים לאן לגשת דרך הקופ"ח? מה לעשות? תודה

מירי שלום, נשמע שלבנך יש פעולות כפייתיות, ושיחוש מצוקה אם לא יבצע אותן. בנוסף, יתכן שהקולות ותנועות העיניים הם טיקים או פעולות כפייתיות אחרות. חשוב לברר את הנושא לעומק, ולעזור לבנך כדי שיהיה לו קל יותר. אני ממליצה מאד שתפנו לנוירולוג ילדים ונוער או למרפאת טיקים לילדים ונוער (יש מרפאות כאלו בחלק מבתי החולים לילדים). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים