הסבר למשמעות שתעזור לי להחליט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/05/2017 | 21:56 | מאת: 3 סטיות תקן מאקרוצפלוס בגיל שנה ושמונה

היי בני בן שנה ושמונה במעקב אצל מומחית בהתפתחות הילד ואני מעריכה אותה ויודעת שהיא מאוד יסודית ומקצועית. היא נתנה לי המלצה לבני לאם אר איי מאחר והוא עם היקף ראש של 52 סמ כמעט יש לו אחות גדולה ממנו בשנה וחודשיים וגם לה יש 52 סמ. אך יש לו סבא וסבתה עם ראשים של 58 ו57 סמ.... אז חשבתי שזה טבעי ואולי גנטי... קשה לי לחשוב שאצטרך להעביר אותו בדיקה בהרדמה בידיעה שזה יכול להיות נורמלי וגנטי אבל מצד שני הנוירולוגית ציינה שיש מדד לכל גיל ושהוא שבר תקן 3 פעמים. הילד הוא שליש שבדי שליש רוסי ושליש קנדי.... איך אפשר להשוות גדלי ראש כשכל מדינה יש לה מדדים אחרים.... היא אמרה שזה לפי מדדים עולמיים אבל אני לא מצליחה להבין אולי עלי לברר בכל זאת היקפים בשבדיה רוסיה וקנדה ספציפית ?? מצד שני האם אולי לקחת את הילד לנוירוכירורג מומחה להידרוצפלוס אם יש מאפיינים לדעתו ושאם הוא היה ממליץ לעשות גם את האם אר איי? לא יודעת מה לעשות:( אשמח לדעתך לגבי הסטייה .....תודה רבה לתשומת הלב

שלום, 1. נכון, אין קשר למדינה או מוצא מסוימים. 2. חשוב מאד לדעת מה אחוזון האורך והמשקל של הילד, מה היקף הראש של שני ההורים, והאם הילד "שבר אחוזונים" או שיציב באחוזון קבוע. 3. אין צורך בנוירוכרורג. הנוירולוג או הרופא ההתפתחותי צריך לקבוע אם יש בעיה נוירולוגית או התפתחותית, לפי הבדיקה הגופנית וההערכה ההתפתחותית, ולפי מכלול הנתונים יחליט הנוירולוג אם יש צורך ב-MRI או בבדיקות נוספות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים