תוצאות בדיקת eeg ילד בן 8.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/04/2017 | 20:22 | מאת: דרור

שבוע טוב דר' איילת בני בן 8.5 עם אוטיזם.נשלח לבצע בדיקת eeg בכל שנתיים לערך. לפני שבועיים ביצענו בדיקה בהרדמה כאשר התוצאות שהתקבלו הם פעילות אינטרקטלית זיזים בודדים טמפורלים שמאלים עם שדה חשמלי. פעילות איקטלים ללא אירועים איקטלים. סיכום-תרשים פתולוגי בשל מוקד טמפורלי שמאלי בתדירות נמוכה. מה התוצאות אומרות? והאם יכול להיות שהבדיקה נפגמה בגלל שהילד התעורר בסוף הבדיקה או אולי היה גם בשלבי התעוררות לפני סופה?(בדרכ מתעורר רק שעה אחרי הבדיקה). אודה לתשובתך

דרור שלום, בתשובה שכתבת לא מפורט לגבי עירנות ושינה במהלך ביצוע האא"ג, אך סביר שההתעוררות בסוף הבדיקה לא קשורה לממצאים שציינת. לא ברור לי למה בוצע האא"ג מלכתחילה - האם היה חשד קליני לפרכוסים, או האם הייתה נסיגה/רגרסיה שפתית, שכלית או התנהגותית? לכשליש מהילדים עם אוטיזם יש אא"ג לא תקין, אבל אם אין פרכוסים קליניים או נסיגה כלשהי- אינני יודעת למה בוצע האא"ג, ולא יכולה לדון במשמעות של ממצאי הזיזים והמוקד. אני מציעה שתחזרו עם תשובת האא"ג לרופא שהפנה אתכם. יתכן שבשלב זה אפשר רק לעקוב. חג שמח!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים