ללכת על זה?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

10/03/2011 | 21:59 | מאת: נעמה

קוראת לעצמי ניצולה של אסון למרות שלמעשה לא ניצלתי כלל, עברתי סוג של התעללות ממושכת שפגמה לי באמון בעולם. כמה שנים אחרי, אחרי נסיונות לטיפולים שלא צלחו, פוגש אותי בחור שמעוניין ואפילו די מתעקש למרות שאני לא מאפשרת שום נסיונות למפגשים פורמלים בינינו. רואה אותי כסוג של נסיכה, מצליחה להקסים אותו בלי להתכוון והוא צעיר ממני, מקסים נראה טוב ויכול להשיג בעצם כל בחורה. זה בדיוק הקליק הזה ההתאהבות ממבט ראשון, עבר בינינו הגל המסעיר הזה של תשוקה ויכולתי אפילו לדמיין את עצמנו יחד עם ילדים. זה תמיד מפתיע אותי שמתענינים בי למרות שתמיד הייתי אטרקטיבית ומחוזרת לפני הטראומה, אבל אחרי מה שעברתי אני לא מסוגלת יותר לאהוב את עצמי ולהאמין בערך שלי ובזכות הקיום שלי ולכן לא מאמינה שיכולים באמת לאהוב אותי. אני מרגישה דכאון נורא ורצון עז למות ולא חושבת שזה הוגן להכניס מישהו לתוך הסחרחרה הזו.מצד שני הזמן עובר ואני עלולה לאבד את ההזדמנות הזו- כי כמה אפשר כבר לחכות לבן אדם, והוא עלול לפרש את ההתחמקות הזו שלי כחוסר עניין. אני באמת ריאלית ולא חושבת שאהבה זו התרופה לכאב- ומצד שני כל נסיונות השיקום האחרים לא עבדו. בסה"כ חיצונית אני מתפקדת על פני השטח מקיימת את עצמי לגמרי, אבל הלב שלי מת- ואני פוחדת שיבהל ממה שיפגוש כי אני באמת מרוסקת. אני לא אעמוד בעוד פגיעה באמון. זנחתי כבר מזמן את סיפורי הילדות אודות המושיע על הסוס הלבן. מה לעשות שזה לא תפקידו להציל אותי ואני לא רוצה סוג כזה של קשר ואני בכל זאת זקוקה כ"כ לישועה...? לא מגיע גם לאנשים מיואשים לגעת קצת בחיים...? לאהוב...?

11/03/2011 | 20:54 | מאת: מוני

למוני שלום התשובות שלך,מאד מענינות רחבות ומקיפות אשמח לשמוע מי אתה תוכל לפנותצ גם למיל הפרטי שלי, דרך התמונה.

11/03/2011 | 21:31 | מאת: מוני

נעמה שלום רב, לאור תאורך אני מניח כי עברת בחייך לא מעט טיפולים מסוגים שונים,בין אם פסיכולוגיים ובין אם אחרים שלטענתך לא צלחו. לא פירטת את מהות הטראומה שעברת אולם המדובר ככל הנראה בטראומה קשה שהשפיע,משפיעה ומאוד ייתכן כי תמשיך להשפיע עלייך לכל אורך מהלך חייך. מדוע מפתיעה אותך שאת נראית אטרקטיבית ומחוזרת? ראי בזאת מחמאה כי אנשים מבחוץ,אנשים שלא מכירים את עומק אופייך והטראומה שעברת מחזרים אחרייך? את כותבת כי הינך נמצאת במצב דכאוני עם מחשבות אובדניות. האם הינך מטפלת בעצמך בתחום זה? בראש וראשונה וטרם כל דבר עלייך לטפל בפן הפסיכולוגי/פסיכיאטרי של מצבך כפי שהינך מתארת אותו. טיפול רפואי,גם אם כולל/יכלול בתוכו תרופות מאזנות מצב,האפקט שלאחרי האיזון במצבך הפסיכולוגי,הווה אומר,ראייתך את העולם מנקודת מבט מפוקחת(מה שאינך רואה כרגע במצבך לאור מה שתיארת),יגרום כאפקט ישיר ,גם לראייה מפוכחת יותר את מהות חיזוריו של אותו בחור מקסים כפי תיאורך. הטיפול בעצמך יגרום גם לחוסר חשש של -צה הוא יחשוב? למה להכניס אותו לסחרחרה שבזו ועוד כהנה וכהנה מחשבות שיכולות לאבד ממשמעותן הכה חזקה אצלך, והכל באם תטופלי באופן הראוי ותגיעי (באמצעות טיפולים רפואיים) , למצב של איזון נפשי שהוא ראשית כל דבר. את כותבת מילים כגון: "דיכאון"-"מיואשת"-"רצון עז למות". כל התיאורים הללו והמילים הללו מצביעות על חוסר איזון נפשי. נעמה- קחי את עצמך בידייים. לא ניתן להחזיר את הגלגל אחורה וככל הנראה הטראומה שעברת היא אכן טראומה קשה ביותר אולם,נעמה, החיים ממשיכים ואת זכאית להנות מכל רגע בחיים ואת אכן תהני, וכאשר תטופלי בצורה הראויה, ראייתך את העולם תש/תנה , ערכך העצמי בעיני עצמך יעלה, הלם ואפקט הטראומה לא יעלצו אולם מידת העוצמה של הטראומה והשפעתה על מהלך חייך , תלך ותפחת עם הזמן(היא לא תיעלם אך העננה הכבדה הרובצת והמשפיעה על כל מהלך חייך תתפוגג אט אט והכל בעזרת טיול רפואי מתאים). אינני מתיימר לומר לך שאינך מיואשת, אולם אומר לך שהיאוש זו הרגשה, דיכאון הוא מצב שדורש טיפול ובכלל, כל תיאורך מצדיק ולדעתי אף צחייב טיפול מתאים. ב"ה את תחזרי ל"חיים", את תהני מהחיים,את תחזרי לצחוק,תחזרי להנות, תראי את העולם מזוית ראייה אחרת ולא מתוך יאוש, והכל,אולם הכל, תלוי אך ורק בך. אם את טוענת כי הבחור הוא מקסים ואכן כך הם פני הדברים, מדוע הינך חושבת שהוא לא יירתם לעזור לך? ייתכן מאוד כי באם יידע את מצבך,על פי כמה וכמה יהווה לך כעזר ויתמוך בך מתוך אהבתו אלייך. ייתכן כי באם תעזרי בו הרי מצבך רק יילך וישתפר מהר יותר. אין ספק כי את במצב הדורש התערבות טיפולית אולם הינך זקוקה אולי גם ל"דחיפה" לגשת לטפל בעצמך ואולי , באם אותו בחור יירתם אלייך, יחד תצאו מזה מחוזקים וכל חלומותייך שהם כרגע רק בגדר של חלומות בלבד( ילדים וכו') יתגשמו ומהר יותר ממה שאת חושבת. גורם נוסף שהינך יכולה להיעזר בו הינו מוקד קו חם של ער"ן (|עזרה רפואית נפשית) העומד לרש/ותך 24 שעות ביממה. המוקד מאויש באנשי מקצוע אשר מתמחים במקרים מאין אלו ומקרים רבים נוספים על רקע נפשי, מצוקה,פרידה,זוגיות וכל דבר שהינך זקוקה לדבר עליו והכל 24 שעות ביממה. השיחות הן אנונימיות , את יכולה לתאר בפיערוט רב כל מה שאת עוברת, אין הגבלת זמן ועמותה זו נועדה לכל אדם באשר הוא, במצב מצוקה יהא אשר יהא ומומלץ מאוד להיעזר באנשים העומדים מאחורי קו הטלפון כי מדובר באנשי מקצוע. מספר הטלפון של ער"ן הינו: 1201 . ניתן לבצע את השיחה מכל קו טלפון,בין אם נייח ובין אם נייד. מקוה שתאמצי ולו אף חלק מרעיונותי ואני מאחל לך בהצלחה, מוני

יש אפשרותלעזור לך בטיפול בטראומה. נסי טיפול אצל מתמחה בP.E שזאת שיטה הניקראת גם חשיפה ממושכת.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה