המקצוע שהילד בחר נכון או לא

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

21/10/2020 | 21:45 | מאת: אמא

שלום רב בני בן 25 לפניי כ4 שנים עבר תאונה שבעקבותיה עבר ניתוחים חוזרים ביד הדומיננטית שלו יש לו פלטינות עם ברגים . בכל זאת הוא בחר ללמוד ספרות ולימדו אותו לספר דווקא ביד הבריאה אבל לא הדומיננטית שלו הספרות הוא לא המקצוע בו הוא מתעסק אבל היות שפיטרו אותו לאחרונה החל לעסוק בזה . שניי דברים שמאוד מפריעים היות שהוא מספר לא ביד החזקה שלו לוקח לו זמן לספר ואז מעירים לו כש"המעירים" שוכחים את העיניין של היד ולו זה מפריע ןמוריד לו את הבטחון אבל מי שמסתפר אותו זה לא מעניין הוא רוצה תספורת זריזה ובצדק . דבר שני רוב הקליינטים הם חברים שלו ומשפחה ,כשיש קורונה והמספרות סגורות הם באים לבן שלי ולא משלמים וכשהספר שלהם חוזר לעבוד הם הולכים לספר שלהם ומשלמים לו .אני שמה לב שהבן שלי נורא נעלב מזה כשהם אצלו הם מעירים לו שהוא איטי לא משלמים לו וכשהספר שלהם יכול לקבל הם הולכים וזה חוזר כל הזמן יש לצין שהוא מספר מאוד יפה והם אוהבים את התספורת אבל מזגזגים לפי הנוחות שלהם. אני תוהה לא פעם האם בחר במקצוע הנכון?האם פשוט לא לקבל אותם ולחכות יגיעו לקוחות לאט לאט אני לא יודעת איך לגשת אליו אני מרגישה את העלבון תחושת האכזבה והתחושה שהכי מפריעה לו שהתאונה הרסה לו את החיים. אשמח שתדריכו אותי איך לעזור לו בתודה מראש אמא

אמא עם תובנות עמוקות! כל מה שאמרת נשמע מאד לעניין. אבל: האם אלו הן רק תחושותייך, או שהבן שותף לזה. כדאי לזכור שהורה דאגני אינו מספיק, כאשר הילד הוא בוגר. ואם אכן בנך מסכים לעיון מחודש בתעסוקתו, הנה מה שתציעי שיקרא: ההכשרההתעסוקתית, אם נעשתה ע"י הביטוח הלאומי, מוגבלת למספר קטן יחסית של קורסים, ויתכן שהבחירה במקצוע הספרות היתה אילוץ לא מיטבי. הצעתי ללכת בשני כיוונים: הראשון, להשאר בתחום, אבל לפעול בזירת קליינטורה אחרת. אולי השינוי יוכיח כי לבן כן יש מקום של כבוד בקרב אנשי המקצוע הזה. אם רמת ההכנסה כעת אינה העניין הכי בעייתי, אלא תחושת העליבות והכישלון, נסי להיות סוכן המכירות של בנך, והציעי את שרותיו לבתי אבות, מעונות עם חוסים, מקומות עבודה מוגנים לקשישים ונכים, ומשפחות במצוקה כלכלית, וכו'. קלינטורה שלא מנהלת את חייה לפי קצב השעון הרגיל, ואיטיות אינה נחשבת בהכרח למשהו 'מפגר' או בעייתי. הכיוון השני הוא לפנות לפסיכולוג תעסוקתי בדרגת 'מומחה' ולבדוק את החלופות, ולהתחיל הכשרה מקצועית חדשה, בתחום שונה, אם זה נראה לבנך. כל טוב. ד"ר יוסי אברהם

14/11/2020 | 14:43 | מאת: אמא

תודה רבה עזרת מאוד אחריי שיחה עם בני ובהסכמתו הרמתי טלפון לרווחה והצעתי את שרותיו של בני כספר והרמנו פרויקט בעירנו לספר קשישים שלא יוצאים מהבית אכן קיבל המון פידבקים והערכה והכי חשוב המון סיפוק תודה על העזרה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה