דעיכה במשיכה כלפי הבעל

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

23/02/2020 | 19:20 | מאת: פיפטי+

אני בתחילת שנות החמישים, נשואה 25 שנה ועם הזמן חלה דעיכה במשיכה לבעלי. אמנם יחסי המין טובים כשהם מתרחשים אבל זה לא קורה בתדירות גבוהה ואני נאלצת לאונן. עם השנים בעלי החל לפתח חרדות וחששות מכל מיני דברים (כרגע זה כמובן מהקורונה) והוא עסוק כל הזמן במחשבות על חרדות אלו. קורא באינטרנט על הנושאים הללו, שומע חדשות ולא מתעניין כמעט בדברים מעבר לכך. בטח לא בי. אני מתוסכלת ומשועממת ממנו. יש לנו ילד בתיכון וילד חייל. אני חוששת ליזום פרידה גם בגלל הילדים וגם כי זה צעד מאד מפחיד בפני עצמו. מצד שני אני מרגישה עדיין שרוצה להנות מהחיים ומסקס. מה כדאי לעשות?

לפעמים עבודת הפסיכולוג דומה למה שעושה גשש - בלש: מלקט פרטים, מתבונן להיכן שיש נטיה טבעית לחפש את הפתרון, אבל מתמקד בכיוון הלא צפוי, ששם קבור הכלב. לענייננו: במקום לקבל שבעלך אינו מוצא בך עניין, וזה אכן קורה פעמים רבות, תבדקי האם לדעתך, הוא רוצה, אבל לא יכול... במילים אחרות, האם יש סיבות פיזיולוגיות שמשפיעות על זיקפה חלשה, כמו השמנה, סכרת, לחץ דם, וכו'. או לחילופין, סיבות פסיכולוגיות: תסכול מעבודה שאינה מתגמלת, כעסים ביניכם, שינוי מהותי באטרקטיביות שלך, פנטזיות על אחרות או אחרים, וכו'. גברים רבים בשנות החמישים-שישים מתקשים לעבור משלב האונות החזקה לשלבי ביניים של אונות משתנה, כמו מטוטלת. עיסוק היתר בפחדים וחרדות מהווה אצל רבים וטובים סיבה לגיטימית להפניית תשומת ליבם לדברים שאינם מיניים. על מקרים שכאלו אפשר להכריז שזו התנהגות שמקורה בפחד מכשלון. אם לדעתך יש סיבה לפנות לקצה החוט שהצעתי, יש לך תפקיד מכריע בשיקום המצב. נצלי את הפתיחות שלך כלפי מיניות ותפיסת העולם שחדוות חיים כרוכה ונעזרת במיניות עשירה. תייצרי בחדר המיטות אורח חיים שבו הגבר אינו זה שמצופה ממנו להיות היותר פעיל והיותר מכתיב את קצב הפעילות המינית. נסי את התפקיד של בת זוג מעוררת, תומכת, ומייצרת אווירת הצלחה הדדית. אם חודשיים - שלושה לא יניבו את מה שאת רוצה וראויה, חזרי לפורום, ונמשיך באלטרנטיבות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

24/02/2020 | 21:14 | מאת: פיפטי+

תודה על התשובה המעמיקה. אכן לדעתי קצה החוט שלך די נכון. מה שמפריע לי רק שגם בתחומים אחרים בחיינו הוא בדכ זה שלא מצופה ממנו להיות היותר פעיל. הייתי שמחה גם להיות פעם לא בתפקיד התומכת והמובילה. אבל לקחתי לתשומת לבי את הצעתך ואנסה ליישם. שוב תודה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה