מבולבל מאבחנה לא ברורה- האם ניתן להגיע לכזו?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

07/02/2019 | 18:18 | מאת: זקוק לתשובות

יודע שרבים אומרים שהאבחנה לא חשובה וחשובה הדרך/הטיפול, אך משהו בי זקוק לזה/כדי שאדע עם מה אני מתמודד. מה סיכויי להיות בדיוק כמו כולם, לפתח עצמי חזק, לפתח קשרי חברות ורצונות משלי לפני כ20 שנה, בסוף התיכון עברתי התבגרות- חרדות לבריאות ומוות ומהעתיד המלוות בO.C.D על רקע תלותיות גדולה בהוריי. טופלתי בפקסט ובשיחות ע"י מטפלים פרטיים. במכתב לצבא הפסיכיאטר ציין o.c.d והפרעת אישיות תלותית-נמנעת. לאורך השנים היו מעט מקרים של חרדות (דיכאון תגובתי) וטופלתי בפאקסט במינון נמוך. כיום, לאחר מות הוריי אני מתפקד בעבודה ובבית אך עם קשיי התארגנות-ניהול זמן, ריקנות וקושי בפיתוח יחסי חברות- נמנע מפיתוח קשרי קרבה, כל דבר שיאתגר אותי מלבד עבודה-התנהלות בבית. בשנה וחצי האחרונות פניתי למרפאה צבורית ושם האבחנות היו מאוד לא ברורות, כנראה משום שהתפקוד יחסית גבוה. האם ניתן לבצע הערכה מדוייקת למרות שכיום במצב טוב- שאדע להעריך את מצבי. מי מבצע אבחון אישיותי- כיצד ניתן לדעת אבחנה כמה שיותר מדוייקת אם יש כזה דבר. מבקשותיי מהרופא קבלתי תשובות לא ברורות, דוגמת קויים אישיותיים וכדומה. אשמח לעצתכם/הכוונתכם מבולבל מאבחנה לא ברורה- האם ניתן להגיע לכזו?

עניינך אינו יכול להיות מבורר במדיום האינטרנטי, כי ההכרות המקצועית איתך, דהיינו 'איבחון' מצריך כמה מפגשים אישיים. פנה לפסיכולוג/ית קליני. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה