זוגיות והפרעת אישיות הסטריונית

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

05/02/2019 | 16:26 | מאת: עמי

שלום רב נקלעתי למערכת קשר זוגי עם בחורה בהתחלה היה טוב ולאחר זמן מה הבחנתי שיש לה שינויי התנהגות ושינויי מצב רוח ( פעם מעניקה אהבה ופעם פורצת בזעם ) לאחר שהעמקתי בעניין אין לי ספק שהיא סובלת מהפרעת אישיות ושינויי מצבי רוח לכן תקופה ארוכה אני מנסה לסיים איתה את הקשר בעדינות ופשוט לא מצליח והיא בכלל לוחצת על חתונה ובטוחה שנגור יחד ונתחתן ולי כבר מאוד קשה איתה מבחינה נפשית לא יודע איך להיפרד ממנה אני כל עולמה והיא מאוד תלויה בי רגשית אני במבוך נוראי

חלק מהמטלות שאדם בוגר צריך לעמוד בהן זו היכולת לאמר "לא", כשכל החושים אומרים שככה צריך לאמר. במילים אחרות, אם היה עליך לקחת תרופה מרה שתשפיע לטובה או לנקוט בתהליך רפואי שמכאיב אבל מרפא - היית צריך לדעת לאמר "לא" לפחדים או כאבים. באותה מידה, אם היית נקלע לדרישה לפעולה ש"דגל אדום מתנוסס מעליה" - היית צריך לדעת לאמר "לא". את זה מלמדים כל חייל בטירונות, כשמיידעים מה זו החובה לסרב לפקודה בלתי חוקית בעליל. אדם בוגר צריך לדעת ליזום קשר, וגם לסיים קשר. כך שאפילו שאתה מתקשה, עליך לעשות את זה, גם אם תרגיש מבוכה או רתיעה. יש הרבה דרכים: שיחה קצרה שתכין מראש, ותלך לדרכך לאחר כמה דקות - זה מה שמומלץ. גם מכתב (או אימייל), שיחת טלפון, הסתייעות בחבר/ה או בן משפחה שיעביר את המסר - יעשו את העבודה. מיסמוס לא מומלץ. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

05/02/2019 | 18:13 | מאת: עמי

הלוואי שזה היה כך פשוט ואפשרי אינך מבין את חומרת העניין אני נפלתי עם חולת נפש היא מאיימת עליי שאם אעזוב אותה היא תתאבד או תתאשפז ותתנקם בי כל חייה וכל השנתיים ששכבתי איתה אשלם ביוקר והיא תגיש תלונה שאנסתי אותה ושהכתי אותה היא מתריעה בפניי שעליי להתחתן איתה כי היא לא יכולה לסבול את המחשבה על פרידה אחרי שנתיים שהשקיע בי כדבריה ושניצלתי אותה זה רק מקצת הדברים שעליי להתמודד איתה לכן זה נגרר כבר שנתיים רק מפני שאני רוצה עוד יום של חמצן שקט ללא הר געש בחיי פשוט אובד עצות נפלתי עם חולת נפש ומופרעת אישיות שהיא מסוגלת לעשות הכל ולהקריב הכל מלבד לא להיות לבד ולהרגיש נורמאלית ונשואה אך היא אינה מבינה שהחיים איתה זה סיוט וכאוס מוחלט ורכבת הרים מסחררת פעם מטה פעם למעלה לא ידעתי שהיא חולה בנפשה בהתחלה חודשיים ראשונים היו בסדר והיום לאחר שנתיים אני כלוא ללא מוצא האופציה היחידה שיש לי זה לברוח לחו"ל S.o.s

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה